dissabte, 28 d’abril del 2007

"La polícia identifica a ocho jovenes..."


Notícia del Levante-emv (28 d'abril de 2007)

dijous, 26 d’abril del 2007

[25 d'abril de 2007] Crònica de la jornada de lluita unitària

El passat 25 d’abril de 2007 es commemoraven els 300 anys de la derrota de la batalla d’Almansa. La derrota a la Guerra de Successió de l’exèrcit dels Àustries a mans de l’exèrcit de Felip V va suposar el començament de l’ocupació espanyola als Països Catalans. 300 anys després la resistència a l’opressió espanyola continua des de tots els fronts i Maulets, el jovent independentista i revolucionari, ho va demostrar al carrer amb les jornades de lluita que es convocaren dins la campanya unitària de l’Esquerra Independentista dels “300 anys d’ocupació, 300 de resistència”.

Les nits del 24 i 25 d’abril les joves de l’Esquerra Independentista de l’Horta Sud vàrem eixir per realitzar pintades, murals i depenjar pancartes, on es recordava a la població de la comarca els 300 anys d’ocupació. Les accions no varen ser fàcils, ja que l’aparell repressor de l’estat espanyol es va engegar i es varen produir nombroses identificacions, persecucions i escorcolls de cotxes, amb la participació, fins i tot, de la policia secreta. Els joves varen tenir algun problema amb la utilització del català amb els agents, ja que molts d’ells ni tant sols l’entenien i pretenien que els independentistes usaren el castellà.

Malgrat la repressió, el joves independentistes eixiren al carrer per mostrar la resistència als 300 anys d’ocupació espanyola als Països Catalans.



Comunicat de premsa:

Les passades nits del 24 i 25 d’abril, desenes de joves independentistes de la comarca de L’Horta Sud vam eixir als carrers dels nostres pobles per fer visible la nostra oposició als 300 anys d’opressió espanyola, en el context de la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”. Joves d’Alcàsser, Picassent, Silla, Picanya, Massanassa, Torrent, Catarroja, Alaquàs, Aldaia, Albal i València vam treballar els nostres pobles mitjançant la pintada de diferents murals a aquestes poblacions i la col•locació d’una vintena de pancartes arreu de la comarca.

Aquestes jornades de lluita a L’Horta Sud no han estat, ni molt menys, tasca fàcil. Tant la nit del 24 com la del 25, el jovent independentista hem hagut de patir una forta onada repressiva ben coordinada pels diferents cossos de l’ordre (policies municipals, Policia Nacional, Guàrdia Civil, policia secreta...), que responia clarament a un intent de criminalització del nostre moviment i de desmoralització del jovent independentista. El resultat de les dues nits de repressió s’ha saldat amb deu joves identificats i la possibilitat que, en els propers dies, aquests joves siguen multats i citats per a judici.

El jovent independentista de L’Horta Sud volem denunciar el desmesurat desplegament policial que, en tot moment, ha estat vigilant i entrebancant la feina agitativa que s’ha dut a terme a la comarca. Així mateix, volem ressaltar certs comportaments de la policia dels quals hem sigut testimonis: actituds grotesques i masclistes amb el jovent, escorcolls exagerats a persones i vehicles, vigilància extrema als carrers... El jovent independentista hem pogut comprovar que, 300 anys després de l’ocupació militar espanyola, al País Valencià la repressió continua ben viva als nostres carrers. Malgrat tot, les ganes de lluita i d’anar obrint escletxes a la nostra comarca no se’ns aniran mai. Seguirem defensant amb ungles i dents el nostre país fins que aconseguim els nostres objectius.

La repressió no ens aturarà!

300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència!


Jovent independentista de L’Horta Sud