divendres, 4 de maig del 2007

Xerrada amb joves de l'esquerra abertzale

Les joves unides contra la repressió

Sota aquest títol, l’assemblea de l’Horta Sud de Maulets vàrem organitzar una xarrada amb dos joves de l’esquerra independentista basca el passat 4 de maig al CSA el Montó d’Alcàsser. Aquesta xarrada s’emmarcava dins unes jornades que Maulets organitzava en solidaritat amb les joves basques.


Al CSA el Montó ens aplegàrem més de mig centenar de persones que, després de gaudir d’un sopar organitzat per Maulets l’Horta Sud, escoltàrem amb respecte i incredulitat tot allò què ens contaven. Els joves bascos ens parlaren de l’apartheid polític al qual estan sotmesos per part dels aparells repressors dels estats espanyol i francès, les constants il·legalitzacions d’organitzacions polítiques i de col·lectius de joves, la criminalització del moviment independentista i revolucionari i les constants detencions i tortures que han de patir les joves independentistes basques. Malgrat el panorama actual, ells tenen la impressió de que la independència per a Euskal Herria està molt pròxima.

La xarrada es va desenvolupar sense incidents, malgrat els impediments que la policia havia estat posant perquè les jornades no es celebraren: seguiments, presència de policies secretes a les xerrades d’altres comarques, identificacions...

En acabar l’exposició, els assistents pogueren participar i preguntar als joves que molt gustosament varen respondre.