dimarts, 22 de gener del 2008

Fotos de l'acte de Torrent per TV3 i la llibertat d'expressió.

Més d'un centenar de persones acudiren el passat divendres 18 de gener a l'Ateneu Cultural Casino de Torrent per exigir el seu dret a veure TV3 i gaudir del concert de Pau Alabajos i Toni de l'Hostal. Ací teniu algunes fotografies de la jornada.


divendres, 11 de gener del 2008

Acte a Torrent pel dret a veure TV3


divendres, 4 de gener del 2008

Els Reis porten carbó als especuladors de Catarroja

Crònica del periòdic L'Avanç:

Desenes de persones acompanyaren ahir als Reis d’Orient pels carrers de Catarroja per portar carbó als responsables de l’especulació en aquest poble de l’Horta Sud. L’organització juvenil Maulets i la Plataforma Salvem Catarroja, que va nàixer per parar el macroprojecte urbanístic Nou Mil·lenni, pretenien amb aquesta acció assenyalar els culpables directes d’aquest PAI de més de 12.000 habitatges.
A les set de la vesprada eixia de la Plaça Major una comitiva carregada de carbó i pancartes contra l’especulació. El recorregut de la protesta va comptar amb quatre parades, on els manifestants dipositaren uns sacs de carbó i uns cartells amb la frase “carbó als especuladors”. A més, en cada punt, els Reis d’Orient llegiren diverses cartes, explicant els motius que els havien portat a fer eixes accions.


La primera parada fou l’empresa immobiliària “Futur Habitat”, que segons relaten a la seua carta els Reis, és una de les responsables de l’especulació a la comarca. Aquesta primera parada fou aprofitada pels manifestants per criticar el paper de les immobiliàries com a intermediàries en la compravenda d’un det fonamental: l’habitatge digne.


En segon lloc la cercavila es dirigí a la Plaça del Mercat, on es troba la casa de l’Alcalde, Francisco Chirivella (PP). Allà un grup de joves desplegaren una pancarta amb el lema “Ací com a Marbella: polítics corruptes” i els Mags de l’Orient deixaren el seu regal i llegiren una nova carta. En aquesta és condemnava l’actitud “caciquil, autoritària i antidemocràtica” de l’alcalde de Catarroja i es recordava que durant l’anterior govern havia sigut el regidor d’urbanisme i un dels responsables de la requalificació de 1.700.000 metres quadrats de de sòl agrícola i ramader protegit.


La tercera parada fou la Seu del Partit Popular, on després de deixar de nou carbó, els Reis d’Orient criticaren durament la Llei Urbanística Valenciana aprovada pel partit dirigit per Francesc Camps i denunciaren diversos casos de corrupció arreu del País Valencià.


La cercavila finalitzà davant l’Ajuntament del poble, on es recordà la responsabilitat de l’administració en relació al PAI i a la destrucció de la masia centenària de l’Hort dels Mestres. A més s’aprofità també per recordar la complicitat d’Unió Valenciana, “partit disfressat d’un fals valencianisme retrògrad i reaccionari, que també és culpable de l’aprovació del Nou Mil•lenni”.


Els Reis acabaren la seua última missiva reflexionant al voltant de la necessitat d’unir diverses lluites, aparentment distants, per fer front a uns problemes que tenen un mateix origen: “un sistema basat en la competitivitat, l’egoisme, la desigualtat i la discriminació”.


Per acabar la jornada, els Reis desitjaren un bon any 2008 a tots els assistents, esperant que siga “un any ple de lluita, resistències i esperança”, i es convidà a tots aquells que havien plantat cara a l’especulació al llarg de l’any a un sopar al Casal Jaume I de Catarroja.


Segons els organitzadors la marxa va transcórrer amb total normalitat i sense incidents, i fan una valoració molt positiva del resultat de la protesta.


Notícia del diari Levante-emv:

Les quatre cartes dels Reis d'Orient al poble de Catarroja

Ací podeu trobar les quatre cartes que llegiren els Reis d'Orient el 3 de gener de 2008 durant la cercavila contra l'especulació a Catarroja.



Carta 4: L'Ajuntament