dissabte, 16 de juny de 2007

Acció a l'acte d'investidura de l'Ajuntament de Catarroja

Amb motiu de l'acte de constitució del nou govern municipal a Catarroja, mig centenar de persones, membres de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, i de la Plataforma "Salvem Catarroja" han protestat dins i fora de la Casa de la Cultura contra el macro-projecte urbanístic NOU MIL·LENNI, que suposa la construcció d'un camp de golf i 12.000 habitatges, triplicant així el número d'habitants d'aquest poble i acabant amb l'última zona d'horta del terme.Durant el jurament dels nous regidors, en concret durant la intervenció del candidat del Partit Popular, Francisco Chirivella, una vintena de joves han desplegat pancartes amb els lemes "Futur en venda" i "Nou Mil·lenni NO!" i s'han repartit octavetes entre aplaudiments de gran parts dels assistents a l'acte. Els joves han sigut expulsats del ple i identificats per les autoritats.

Mentres tant, i sobretot al finalitzar l'acte, desenes de persones esperaven al futur alcalde a la porta de la Casa de la Cultura amb una pancarta amb el lema "NO AL NOU MIL·LENNI. POLÍTICS CORRUPTES", cridant consignes contra aquest projecte de macrourbanització i informant als veïns sobre les maniobres corruptes del govern d'Unió Valenciana i el PP amb la constructora Llanera, responsable del projecte.

La protesta al carrer s'ha produït sense cap incident especial, amb l'excepció d'algunes identificacions i problemes amb les càmeres fotogràfiques amb la policia local, que han seguit als manifestants fins a que s'han dispersat.


L'assemblea de Maulets de l'Horta Sud valorem molt positivament aquest tipus d'accions i aplaudim l'actuació del poble de Catarroja que en tot moment ens han mostrat el seu suport en aquesta lluita, sumant-se al llarg del dia persones de totes les edats a la protesta. Així mateix també volem anunciar que continuarem fent front als projectes especulatius que hi ha dissenyats als pobles de la nostra comarca i continuarem lluitant fins l'últim moment per evitar que acaben amb el nostre patrimoni històric, cultural i natural.

Per altra banda, aquest matí ha arribat la notícia, durant l'acte d'investidura, que les portes de la Casa de la Cultura i de la constructora Llanera havien sigut segellades durant la nit anterior. Creguem que és una mostra més de l'oposició de gran part de la població de Catarroja contra el "Nou Mil·lenni".

Premsa: