dimecres, 28 de maig del 2008

L’AJUNTAMENT D’ALCÀSSER REBUTJA ATORGAR A GUILLEM AGULLÓ UN CARRER AL MUNICIPI

Ahir 27 de maig, l’ajuntament d’Alcàsser va rebutjar la petició que l’Assemblea de Maulets de l’Horta Sud va fer per batejar un carrer del municipi amb el nom de Guillem Agulló. Els responsables directes de la negació van ser el Partit Popular, al govern de l’ajuntament, i Unió Valenciana, que tots dos plegats varen sumar 7 vots en contra dels 6 a favor de la moció.
El govern municipal va denegar la proposta i va argumentar que no es posa cap nom de persona als carrers d’Alcàsser des de fa anys, i menys “si a més conté ideologia política”.

Tot i la negativa, el consistòri ha acordat redactar un document consensuat pels partits polítics que recorde la memoria de Guillem Augulló i Salvador, el jove maulet assassinat ara fa 15 anys per un grup de neonazis a Montanejos. Aquesta notícia ha sorprès el grup de Maulets assistents al plenari i així, al torn obert de paraula, vàrem mostrar la nostra sorpresa davant la “bona voluntat” de retar-li reconeixement al jove Guillem, recordant que en 15 anys alguns dels partits polítics que ara afirmaven això no havien condemnat l’assasasinat del valencià antifeixista, i mostrant per altra part la repulsa a la no aprovació de la moció, doncs l’assassinat de Guillem Agulló representa més que un sol homicidi, ja que creguem que es tracta d’un crim polític. Malgrat haver passat 15 anys, es continuen succeint casos d’agressions dels grupuscles neonazis a la nostra comarca (Silla, Catarroja, Alcàsser...). A més, relacionat amb la intolerància i el respecte a la diversitat, Maulets ha condemnat la manifestació que a Torrent es pretén celebrar el proper cap de setmana d’Alianza Nacional contra la immigració, ja que Guillem representava la part contraposada.
Tanmateix, des de Maulets de l’Horta Sud, treballarem perquè l’ajuntament aprove un reconeixement al plenari en la memòria de Guillem i que done la suficient difusió de la qüestió perquè el gest siga conegut per tots els ciutadans i ciutadanes. Al mateix temps continuarem amb la campanya per recordar-lo, per fer d’aquest un any Guillem a tots els àmbits possibles.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hi, as you may already noted I am new here.
Hope to receive some assistance from you if I will have some quesitons.
Thanks and good luck everyone! ;)