dimarts, 3 de juny de 2008

TORRENT PER LA DIVERSITAT. No al racisme! No al feixisme!

Davant la celebració, per part del partit d'extrema dreta Alianza Nacional, d'una manifestació de caire racista i xenòfob pels carrers de Torrent el proper 7 de juny, sota el lema "Por la justícia y el orden, limpiemos Torrent", els antifeixistes de Torrent volem expressar el nostre més enèrgic despreci vers la iniciativa pels següents motius:

-Alianza Nacional és un partit polític fundat a València l'any 2006 amb un historial criminal i delictiu considerable. Entre les seues files, es troba Pedro Cuevas, autor de la mort del jove de Burjassot Guillem Agulló l'any 93, assassinat simplement per les seues idees polítiques. Cuevas continua militant activament en Alianza Nacional i així ho prova el fet que a les passades eleccions autonòmiques al País Valencià es presentara en les llistes d'aquest partit.

-Alianza Nacional es declara, tal i com resolen els seus estatuts, un partit nacional-socialista que defensa tesis de superioritat racial i nacional. Proves irrefutables d'aquest tarannà neonazi del partit són la realització de conferències amb personatges com David Duke (exmembre i líder del Ku Klux Klan) i Gerd Honsik (escriptor negocionista de l'Holocaust), així com el fet que alguns dels seus líders hagen estat acusats de fer propaganda nazi i genocida.

-Alianza Nacional està implicada en l'Operació Panzer, una operació que ha desarticulat a València una xarxa neonazi que organitzava caçaries d'immigrants i es finançava amb el tràfic il·legal d'armes de foc per Internet. Entre el material incautat per la policia en aquesta operació, hi havia bolígrafs-pistola, llançagranades i manuals per a la fabricació d'explosius.

-El missatge que Alianza Nacional defensarà a Torrent el 7 de juny s'inscriu en la dinàmica pròpia del feixisme de considerar la immigració com a xiu expiatori dels mals de la nostra societat. L'objectiu d'aquesta manifestació és fer trontollar la convivència cívica entre pobles treballadors, tot cridant consignes racistes, xenòfobes i feixistes.

-No podem obviar que el feixisme al carrer està nodrit directament per les institucions polítiques i els governs liberals que van succeïnt-se en el poder. Al País Valencià, la impunitat policial i institucional de què gaudeix el feixisme posa al descobert els interessos de la classe política de mantenir viva l'espiral d'odi i por als carrers, amb la intenció de posar traves a les expressions polítiques dissidents o alternatives. A més d'això, valors com la intolerància racial i l'odi a l'immigrant són el resultat més palpable de continuar aplicant i defensant, per part d'uns i d'altres, unes polítiques contradictòries amb els valors de la convivència, on la Llei d'Estrangeria esdevé exponent màxim d'aquesta indecisió.

Per això una vegada més, com a Russafa, Ontinyent o Mislata, ens reunim per tal de demostrat que som més. Que no ens dona por el que puguen fer-nos. I que mai podrán aturar-nos, que el nostre esperit internacionalista i solidari es més fort que qualsevol de les seues agressions tant fisiques com politiques. Que aquesta terra es tant nostra com dels immigrants, i no per molt que vullguen ens la podran furtar.

Antifeixistes de Torrent