dimarts, 20 d’octubre del 2009

Centenars de persones recorren l’Avinguda del País Valencià per oposar-se al canvi de nom en el Correllengua de Torrent

La convocatòria ha tingut un caràcter festiu en què s’ha parodiat la consulta ciutadana de l’Ajuntament amb una votació per canviar els cognoms de l’alcadessa

Si han estat 454 els vots que ha obtingut oficialment el nom d’Avinguda al Vedat en la segona part de l’enquesta que ha promogut l’Ajuntament per a canviar el nom de l’Avinguda del País Valencià, aquesta vesprada han estat més de 500 persones que han defensat el nom actual durant els actes del Correllengua 2009 convocats pel Col·lectiu Safranar, Maulets de l’Horta-Sud, Acció Cultural del País Valencià, el Bloc de Torrent i EUPV de Torrent.

L’acte ha començat a les 19:30 amb una cantada d’albades com a mostra de cultura popular a la plaça del Canonge, davant de l’edifici de l’Ajuntament. A més, s’hi ha presentat la “consulta popular” per canviar els cognoms de l’alcadessa, amb què el Col·lectiu Safranar i Maulets de l’Horta-Sud han volgut parodiar el referèndum de l’equip de govern. L’organització ha assenyalat que els resultats poden tindre tanta validesa com els que ha donat l’ajuntament, és a dir, “cap ni una”. De fet, un portaveu del Safranar ha afirmat que “si l’ajuntament fa consultes en què hi ha més vots que votants nosaltres també i, doncs, podem dir amb la mateixa credibilitat que han votat, per exemple, 5.234 persones”.

Posteriorment, la cercavila ha transcorregut per l’avinguda del País Valencià amb constants referències perquè no hi haguera canvi de nom. De fet, l’organització ha dissenyat una pancarta en què es podia veure un model de senyalització pública que reivindicava la nomenclatura actual del carrer.

En arribar a l’edifici de la nova estació de metro s’ha passat a la lectura del manifest, en què es feia una ferma defensa del nom de País Valencià, que s’identificava com a signe d’orgull i autoafirmació dels valencians i s’ha acusat el govern municipal del Partit Popular de tindre una agenda antivalenciana per tal d’eradicar mostres de valenciania com és el cas de la denominació de País Valencià per al principal carrer de Torrent. Finalment, Naia ha clos els actes del Correllengua amb un concert que ha estat un tast del que serà el disc de debut de la banda, que està a punt de veure la llum.