dimecres, 18 de novembre de 2009

Èxit de la Festa per la Terra!

El passat 13 de novembre es celebrà la Festa per la Terra a Catarroja, una iniciativa organitzada per Maulets i el Casal Jaume I de l'Horta Sud.
En primer lloc es realitzà una xerrada a càrrec de la plataforma Salvem Catarroja, on s'explicà la situació en la que es troba el macroprojecte urbanístic Nou Mil·lenni i els motius que té la plataforma per oposar-se.
A continuació els assistents pogueren gaudir d'un concert del grup Naia, en la seua versió en acústic.Respecte al contingut de la xarrada, els companys de Salvem Catarroja destaquen dues coses:
1. La situació actual del Mou Mil·lenni.
2. La degradació del Patrimoni de Catarroja a causa del Nou Mil·lenni.

Comencem per la. Recordem que el Nou Mil·lenni tenia dues paralitzacions cautelars: la primera perquè la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va emetre un informe segons el qual no hi havia aigua suficient. Aquesta primera paralització va ser alçada pel TSJCV, perquè, com ja explicàrem ací, una empresa presidida per un membre del PP (l'alcalde de Manises, Enrique Crespo) afirmà en un altre informe que hi havia aigua per a abastir a Catarroja (després ens adonàrem de que oferien fns a 150 l. per habitant, mentre el consum actual en Catarroja és de 230, però bé, coses de negocis de polítics).
Per una altra banda, tant l'ajuntament de Catarroja com la Generalitat, van presentar uns recursos de súplica a la segona paralització. Què sencill és fer les coses amb diners públics. Estos recursos que pagàrem entre tots van ser rebutjats pel TSJ, i posteriorment amb més moral que 'El Alcoyano', el consell presenta un altre recurs, esta vegada davant del Supremo. En definitiva, el Nou Mil·lenni té una paralització, cautelar, no definitiva, i hem d'esperar una resposta per part del Supremo, l'única via que els quedava ja als empresaris que ens governes, és a dir, a la Generalitat, després dels nombrosos intents de nul·litat o revocació de la decisió del TSJ per part d'Inprova (Llanera + IVVSA) i de l'ajuntament de Catarroja, Ells cabuts que cabuts.
Passsem ara al punt 2. Si ja fa dos anys es va produir l'enderrocament il·legal de l'Hort del Mestre, que, sospitosament, l'ajuntament es va negar a investigar, ara esta gent ha sigut més sabuda, i simplement han deixat que siga el pas del temps (el temps que ha de passar fins a eixir de la crisi i poder construir) qui deteriore el nostre patrimoni, abandonat per culpa de l'especulació urbanística i concretament el Nou Mil·lenni. Per això volem ensenyar les fotografies que hem fet de dos dels Horts afectats pel Nou Mil·lenni a Catarroja.
Ací podem vore el seu estat a l'any 2005: de la foto número 31 fins a la número 57 apareix l'Hort del Groc (encara amb activitat agrària i ramadera), i de la foto 58 fins a la 62, l'Hort d'Oltra.
Actualment els dos es troben oberts i destrossats per dins i per fora. L'Hort d'Oltra ha sigut també víctima del vandalisme (del que curiosament no molesta a l'Ajuntament, al contrari que el "terrorisme" de repartir informació sobre el PAI pel poble), en l'Hort del Groc ha desaparegut la balcaonada de ferro principal, ha caigut la decoració de la façana, les finestres i parts dels murs de pedra estan trencats...
I com a mostra d'aquest deteriorament, les fotografies que vam fer d'aquestos elements protegits:
- El 18 d'abril de 2009
- El 7 de novembre de 2009