dimarts, 15 de desembre del 2009

[Torrent] Èxit de la marxa contra el tancament de TV3!

El col·lectiu Safranar de Torrent, juntament amb Acció Cultural del País Valencià, ha organitzat aquesta setmana una sèrie d’actes “Per TV3 al País Valencià”. El dijous 10, a l’Institut Tirant lo Blanch, més de cent cinquanta persones gaudiren de l’espectacle de Xavi Castilló i de la seua companyia Pot de Plom Teatre.

Aquest dissabte 12, un centenar de persones han marxat a peu fins al cim de la serra Perenxisa on actualment es troba el repetidor d’ACPV que emet la senyal de la televisió pública principatina per a més d’un milió tres-centes mil persones.

Al costat del repetidor i sota una gran pancarta per la llibertat d’expressió, els assistents han pogut gaudir de l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra”.

Des del proppassat 30 d’octubre, el Govern valencià té l’autorització judicial per precintar aquesta instal·lació, per bé que encara no sé sap quan l’executarà. Davant la incertesa, el col·lectiu Safranar ha decidit mobilitzar-se per denunciar la retallada de la llibertat d’expressió. Enguany fa dos anys ja des que el Govern va començar a censurar la senyal de TV3 al País Valencià amb el tancament del repetidor de la Carrasqueta

Mentre ACPV continua amb la campanya de recollida de signatures per presentar una iniciativa legislativa popular al Congrés espanyol (en aquests moments ja n’ha recollit més de dues-centes mil), entre els assistents a la marxa es copsava la ferma voluntat d’impedir que es tanque el repetidor de Perenxisa, motiu pel qual estaran alerta per si cal tornar a pujar-hi.



La Notícia a la premsa:

L'Accent
Levante-emv
Vilaweb
El Singular Digital
L'Avui