dimarts, 17 de juliol del 2007

Judici a Torrent a tres joves independentistes


La (in)justícia espanyola, de nou. Tres joves militants independentistes seran jutjats el proper dimarts 24 de juliol als Jutjats de Torrent per una pintada realitzada durant la jornada de lluita de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" el passat mes d'abril. El judici s'emmarca en una onada repressiva que el jovent independentista de l'Horta Sud està patint davant la seua contínua presència al carrer.
Davant aquesta nova farsa, no podem restar callades. Dimarts 24, a les 11:30 hores, mostrarem el nostre suport als tres joves independentistes davant les portes dels Jutjats de Torrent, en un acte on esperem la vostra presència. Els cantautors Pau Alabajos i Cesk Freixas s'han sumat a l'acte i protestaran de la millor manera que ho saben fer: a través del cant i de la música.
Tot seguit, hi ha el comunicat emès per Maulets, CAJEI i Alerta Solidària.Judici a Torrent a tres joves independentistes

Les passades nits del 24 i 25 d'abril, desenes de joves independentistes de la comarca de l'Horta Sud eixírem als carrers dels nostres pobles per fer visible la nostra oposició als 300 anys d'opressió espanyola, en el context de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". Joves d'Alcàsser, Picassent, Silla, Picanya, Massanassa, Torrent, Catarroja, Alaquàs, Aldaia, Albal i València treballàrem els nostres pobles mitjançant la pintada de diferents murals a aquestes poblacions i la col·locació d'una vintena de pancartes arreu de la comarca.

La jornada de lluita, però, tingué com a protagonista la repressió. Tant la nit del 24 com la del 25, el jovent independentista hagué de fer front a una forta onada repressiva orquestrada pels diferents cossos de l'ordre (policies municipals, Policia Nacional, Guàrdia Civil, policia secreta...), que responia clarament a un intent de criminalització del nostre moviment i de desmoralització del jovent independentista. El resultat de les dues nits de repressió va saldar-se amb deu joves identificats i tot un seguit de comportaments dels quals fórem testimonis: actituds grotesques i masclistes amb el jovent, escorcolls exagerats a persones i vehicles, vigilància extrema als carrers...

Tres mesos després d'aquests fets, tres dels joves identificats (militants de la CAJEI i de Maulets) han sigut citats per a la celebració d'un judici a Torrent el proper 24 de juliol. Una vegada més, hem de denunciar el paper de les forces d'ocupació. La seua actitud vers l'independentisme combatiu no deixa de ser provocativa, insultant i coercitiva, alhora que demostra la seua por davant el treball conjunt del jovent de la comarca. El proper dimarts 24 tenim una nova oportunitat per clamar per la llibertat d'expressió. A les portes dels Jutjats de Torrent (Plaça de la "Llibertat") i a partir de les 11:30 hores, vos convidem a participar en l'acte de suport als tres joves que seran jutjats. Serà la nostra resposta davant la repressió que, 300 anys després, encara continua ben viva als nostres carrers.

Solidaritat amb els joves independentistes de l'Horta Sud!
On hi ha repressió, hi ha lluita!
Fora les forces d'ocupació!

Jovent independentista de l'Horta Sud
(CAJEI i Maulets)

COM ARRIBAR: