dijous, 26 de juliol del 2007

Absolts els dos companys de L'Aixada!


El passat dimarts 24 de juliol, va celebrar-se a Torrent el judici als dos companys de l'Aixada acusats de realitzar una pintada la nit del passat 25 d'abril. Finalment, davant la manca de proves, els companys han quedat absolts. El militant de Maulets no va haver d'entrar al judici.


Una cinquantena de persones va donar suport a les portes dels Jutjats de Torrent en un acte que va comptar amb les actuacions dels cantautors Pau Alabajos i Cesk Freixas.

Tot seguit, podeu llegir el comunicat redactat posteriorment al judici.


ABSOLTS ELS DOS COMPANYS INDEPENDENTISTES DE L'HORTA SUD


Avui, dimarts 24 de juliol, s'ha celebrat als Jutjats de Torrent el judici a dos companys independentistes de l'Horta Sud que van ser identificats la nit del 25 d'abril en plena jornada de lluita de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". Els dos joves, militants de l'Assemblea de Joves L'Aixada - CAJEI, han estat finalment absolts degut a la manca de proves, ja que l'acusació (l'Ajuntament d'Alaquàs) no ha assistit al judici.
Els dos companys absolts estaven acusats per la realització d'una pintada a la ciutat d'Alaquàs. El tercer company (militant de Maulets) que va ser identificat a Alaquàs no ha estat citat finalment, fet del qual es desprèn la por de l'acusació en quedar escaldats pel mal tracte que va practicar la policia sobre el jove, intentant negar-li el seu dret a parlar en català.
Una cinquantena de persones han donat suport als joves independentistes a les portes dels Jutjats de Torrent. S'ha recordat que la nit del 25 d'abril van ser identificats fins a deu joves, amb la qual cosa poden haver noves citacions judicials en el futur. Els cantautors Pau Alabajos i Cesk Freixas també s'han solidaritzat amb els companys i han cantat les seues cançons reivindicatives davant els assistents.


Maulets
CAJEI
Alerta Solidària