divendres, 23 de novembre de 2007

Acció a Torrent contra la violència de gènere


La violència de gènere ens ha portat fins a l'esfereïdora xifra de 86 víctimes durant aquest any 2007. Aprofitant l'avinentesa del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, L'Aixada-CAJEI i l'assemblea de Maulets de L'Horta Sud van denunciar ahir a Torrent la violència sexista i van mostrar el rebuig a la Llei Integral del PSOE. L'acte va consistir en una concentració a les portes del metro de Torrent, a l'Avinguda del País Valencià, on es va desplegar una pancarta signada per tots dos col·lectius i es van encendre espelmes en record de les víctimes de la violència de gènere. Els vianants van ser informats amb octavetes i van respondre amb solidaritat pel motiu de l'acte. Just a sota de la pancarta, escrit al paviment, es podia llegir: "86 víctimes al 2007" (dades referents a l'Estat espanyol).


A continuació, podeu llegir el comunicat redactat per a l'ocasió.


REACCIONA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
La llei integral no és la solucióCom cada 25 de novembre, el jovent dels Països Catalans no podem restar de braços creuats front a la violència de gènere que impera encara en la nostra societat. Són moltes les persones -en especial, les dones- que s'enfronten dia rere dia a un tipus de violència estructural que troba la seua arrel en el sistema patriarco-capitalista.
La violència sexista hi és present, pertot arreu. A les llars, a l'escola, al treball, al carrer o, fins i tot, de festa, el model d'estructura econòmica patriarcal ha aconseguit imposar els valors de l'home per sobre dels de la dona. Les manifestacions de violència de gènere han augmentat al nostre país els darrers anys. S'han multiplicat les agressions físiques, verbals i sexuals cap a les dones, generades normalment per la frustració d'un home que ha fracassat en el seu rol masculí, sent moltes d'aquestes pallisses causants d'una mort segura. Continuen existint, d'altra banda, diferències salarials entre homes i dones, donada l'acceptació social de l'existència de "treballs masculins" i "treballs femenins". Les dones som víctimes d'un creixent assetjament als llocs de treball. Les dones també ens veien obligades a adaptar-se a un cànon de bellesa que el capitalisme ens exigeix. I, per si no hi haguera prou, les dones som discriminades i considerades malaltes mentals pel simple fet de triar una opció sexual que no encaixa amb el model de família heterosexual marcat pel patriarcat.
Si hem de buscar culpables, hem d'adreçar-nos irremeiablement als polítics actuals, que donen l'esquena al vertader causant de la violència sexista: el patriarcat. Les institucions polítiques liberals s'enfronten a aquesta violència aplicant mesures policials, castigant amb la presó als botxins i assistint les seues víctimes, sent la Llei de Protecció Integral del PSOE el màxim exponent d'aquest esperit reformista. El que no veuen els polítics és que, darrere dels casos de violència de gènere, s'amaga una estructura patriarcal de la societat, econòmicament rentable per a les grans empreses explotadores, i generadora d'actituds masclistes i de superioritat.
És així com el jovent dels Països Catalans creiem que, per a acabar d'una vegada per totes amb la violència de gènere, cal tallar d'arrel la causa fonamental que l'activa. És necessari, per tant, fer caure l'estructura patriarcal de la societat, que imposa la divisió sexual del treball i considera a la dona font d'ingressos secundària de la família. Per tal que això succeïsca, cal enderrocar també el sistema econòmic capitalista, un sistema que es perpetua en el temps gràcies a aquesta dominació de l'home sobre la dona. Es tracta, en darrera instància, de substituir aquesta escala de valors imperant avui dia, basada en la discriminació, en el masclisme i en l'explotació, per un sistema de valors que contemple el respecte, la igualtat i la solidaritat. I en aquesta lluita, les i els joves tenim molt a dir.


Reacciona contra la violència de gènere.
La Llei Integral no és la solució.AJ L'Horta Sud L'Aixada - CAJEI
Maulets - L'Horta Sud